Noul parc din Tg. Mureș, Substejeriș, va fi administrat de Direcția Școli din Primărie
Publicat de APETRI MARGARETA, 24 septembrie 2024, 11:57
Inaugurat recent, cel mai modern parc din Târgu Mureș se dorește a fi o oază de relaxare și divertisment pentru familii, dar și un spațiu de evenimente pentru cei mici.
Este motivul pentru care Direcția Școli răspunde de administrarea, întreținerea și dezvoltarea lui, precizează pentru Radio Tg.Mureș directorul adjunct al instituției, Horațiu Lobonț:
Datorită specificului și construcției parcului care este destinat copiilor, Direcția Școli dorește ca pe viitor să organizeze aici o serie de activități și să utilizeze la maxim potențialul parcului. Evident, că noi fiind liantul între unitățile de învățământ, mai ales grădinițe și creșe și Primăria Tg. Mureș, s-a considerat că este cel mai oportun să-l administrăm noi, Direcția Școli.
Târgumureșenii sunt mulțumiți de facilitățile oferite de parc, chiar dacă acesta are program de funcționare doar pe timpul zilei:
Administratorii parcului au în plan dezvoltarea acestuia, începând de anul viitor, prin înființarea unui bufet de incintă, a unui lac, dar și a unei zone de grătare. În plus, vor fi consultări cu școlile pentru activități.
Programul de funcționare va fi de la 7,00 la 22,00 pe timpul iernii, dar va fi extins vara.
Chiar dacă aici sunt amplasate circa 60 de camere video de înaltă performanță din cauza cazurilor de vandalism din oraș, e nevoie de mai multă pază, mai spune Horațiu Lobonț:
Dorim să-l dezvoltăm, să organizăm o serie de evenimente pentru grădinițe , chiar și pentru creșe și să profităm de scena aceea… Pentru a începe de anul viitor aceste proiecte ne-am decis să ne consultăm cu instituțiile de învățământ, să vedem ce ar trebui, ce ar mai fi nevoie… Menționez că e un parc supravegheat și deține toate autorizațiile. Există și firmă de pază, există și supraveghere video, adică tot ceea ce înseamnă elemente de siguranță.
Parcul Substejeriș, situat pe Calea Sighișoarei, a costat 12 milioane de lei, 98% din sumă fiind fonduri europene.
Fiind un proiect de reconversie și refuncționalizare a unui teren de 4 hectare, condiția a fost ca 90 % din suprafața acestuia să rămână spațiu verde.
Autor: Cristina Bulbescu