Nou sistem de preparare a hranei la SCJU Tg.Mureş
Publicat de radiomures, 3 martie 2014, 16:29
Economie de 100.000 de euro la Spitalul de Urgenţă din Tîrgu-Mureş prin implementarea unui sistem european de porţionare a hranei .
Sistemul a fost inaugurat azi de conducerea spitalului, iar beneficiari sunt cei aproximativ 1.200 de pacienţi internaţi zilnic.
Este cea mai mare investiţie făcută în acest domeniu la nivel naţional, iar banii provin exclusiv din sponsorizări, spune managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Tîrgu-Mureş, Ovidiu Butuc.
Costurile cu spălarea vaselor sunt mai mici cu până la 60% graţie spălării automate. Astfel, se reduce timpul de lucru, dar şi consumul de apă şi detergenţi, mai spune managerul spitalului, Ovidiu Butuc.
Dacă până acum mâncarea se livra în oale şi cratiţe, acum ea se face la patul bolnavului şi este menţinută timp de două ore după porţionare la temperatura de peste 65 de grade Celsius.
Aceasta este etichetată şi sigilată cu un cod de bare, spune bucătarul şef, Ioan Negruşa.
La inaugurarea noului sistem de la Spitalul de Urgenţă din Tîrgu-Mureş a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre:
Valoarea investiţiei nu a fost făcută publică, însă ea a fost suportată, integral, din surse private.
Managementul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Tîrgu-Mureş promite ca până la finele lunii să finalizeze o strategie nouă şi pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor.
Cristina Bulbescu