Noaptea Muzeelor la Brașov
Publicat de Rotar Mirela, 13 mai 2023, 12:56
Un periplu cultural, la ceas de seară. Asta propune, an de an, Noaptea Europeană a Muzeelor, iar la Brașov, în 2023, vizitatorii sunt invitați, pentru prima dată în cadrul acestui eveniment, în noul spațiu cultural din oraș – Banca de Cultură Apollonia.
A fost inaugurată de municipalitate în decembrie 2022, iar acum se deschide alături de turnurile și bastioanele din oraș.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea:
Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, Primăria și Centrul Cultural Apollonia vor organiza o serie de evenimente la turnurile și bastioanele din Brașov, dar și, pentru prima dată, Banca de Cultură Apollonia va fi participant la acest eveniment european și își va deschide porțile. Toate evenimentele vor avea loc între orele 18:00 și 24.00. Vom avea video mapping, vom avea expoziții de artă, performance, iar în Piața Brassai îi așteptăm pe brașoveni la o tabără medievală, împreună cu Cavalerii Cetăților Bârsei.
În Brașov, vor fi deschise, în total, 10 spații muzeale sau centre culturale, care vor propune vizitatorilor diverse momente artistice, fie muzicale, de dans sau de creație. Unul dintre muzeele care a fost prezent an de an la acest eveniment este Casa Mureșenilor.
Managerul instituției, Valer Rus:
Ne alăturăm și noi programului Nopții Muzeelor, prin deschiderea celor două case memoriale – Casa Mureșenilor, din Piața Sfatului, respectiv Casa Ștefan Baciu, din strada Gheorghe Baiulescu. Toți vizitatorii vor putea participa la concerte de pian la patru mâini, la Casa Mureșenilor, grupul de folk «Om Bun», respectiv, la Casa Ștefan Baciu, un concert cu grupul inspirat din etnofolclorul transilvănean «Erdö Eelke», concert instrumental-vocal și un program interactiv, «Poezie Vie – delicatese poetice și performative», alături de Anamaria Guguian și colaboratorii ei.
În județul Brașov, vor mai fi deschise Castelul Bran și Muzeul Național Bran, Muzeul Codleai, Cetatea din Feldioara și Muzeul Etnografic Gheorghe Cernea din Rupea.
Sursa: Radio România Brașov FM