Muzeul Județean Mureș pregătește „Tricolorul României în lumea vie”
Publicat de Rotar Mirela, 29 noiembrie 2024, 14:00
Secția de Științele Naturii a Muzeului Județean Mureș organizează, în 3 decembrie, proiectul educațional „Tricolorul României în lumea vie”, dedicat Zilei Naționale a României.
Inițiat în 2012, proiectul celebrează simbolurile Marii Uniri și ale Tricolorului printr-o abordare educativă atractivă și lipsită de ostentație, oferind un omagiu înaintașilor care au făcut posibilă unirea neamului românesc.
Anul acesta, muzeografii au căutat trei insecte colorate în culorile tricolorului, în jurul cărora se vor axa toate activitățile, a precizat pentru Radio Tg.Mureș șeful Secției de Științele Naturii, Daniela Botoș:
,,Ediția din acest an prezintă trei specii exotice de insecte, al căror colorit vibrant reflectă culorile drapelului național: gândacul vioară– roșu, insecta umbrelă galbenă – galben, și cicada cu aripi albastre – albastru. Aceste insecte sunt expuse în noua expoziție de bază a Secției.”
Evenimentul va avea loc pe 3 decembrie, de la ora 10:00, în clădirea secundară a Secției de Științele Naturii, str. Horea 24.
Daniela Botoș:
,,Activitatea este structurată în trei momente: primul este un moment artistic în care elevii clasei întâi de la Școala Gimnazială nr.7 din Târgu Mureș vor interpreta cântece patriotice, se vor interpreta părți Partita de Bach pentru vioară solo, al 2-lea moment este videoproiecția intitulată culorile tricolorului în lumea insectelor, iar ultimul moment este un materie de pedagogie muzeală care are mai multe secvențe: un atelier de creație de reconstituire a larvelor unor insecte din materiale reciclabile, o incursiune în expoziția de bază a secții de științele naturii pentru descoperirea sectorului expozițional unde locuiește fiecare insectă prezentată și ultima secvență este împodobire a brazilor de crăciun în culorile tricolorului.”
Evenimentul se adresează în mod special elevilor și profesorilor – specialiștilor și beneficiarilor în educație, dar este deschis și publicului larg interesat de patrimoniul natural și de istoria națională.
Autor: Raluca Creţ