Mureșul este în topul județelor cu cele mai puține angajări
Publicat de APETRI MARGARETA, 25 ianuarie 2024, 12:45 / actualizat: 25 ianuarie 2024, 14:00
O statistică publicată de unul dintre cele mai mari site-uri de locuri de muncă din România, Ejobs, arată că la începutul acestui an angajatorii au postat peste 20.000 de joburi noi.
Mureșul este însă județul cu cele mai puține locuri de muncă noi postate, spre deosebire de județele învecinate, cu o creștere constantă a economiei și a pieței.
Reprezentantul companiei Ejobs, Ana Călugăru.
Județele cu cele mai puține angajări sunt Mureș, Argeș, Ialomița și Neamț. Este totuși de așteptat ca acest clasament să se mai schimbe în cursul anului, cu siguranță, capitala nu va fi detronată, însă este posibil să vedem o creștere în top a unor județe precum Timiș, Brașov sau Sibiu, desigur, și Constanța, pentru că în sezonul estival angajează masiv.
În topul angajărilor se află Bucureștiul, dar și județe cu potențial de dezvoltare rapidă.
Revine Ana Călugăru.
Angajatorii din capitală au avut cea mai mare nevoie de candidați la începutul acestui an și au scos pe piață puțin peste 10.000 de joburi, deci jumătate din numărul total de joburi aparțin angajatorilor din capitală. Clujul este al doilea cel mai activ județ din acest punct de vedere, cu 4.100 de locuri de muncă noi, urmează Iași, Ilfov, Timiș, Craiova, Prahova și Brașov.
În județul Mureș, rata șomajului este în ușoară creștere, dar există în permanență locuri de muncă vacante, cele mai multe în comerț și HORECA.
Directorul AJOFM Mureș, Gheorghe Ștef.
Cele mai căutate locuri de muncă vacante la nivelul județului Mureș sunt în comerț, lucrător comercial, bucătar, ospătar, femeie de servici, șofer, manipulant mărfuri, muncitori necalificați și mai puține sunt pentru cei cu studii superioare, cum ar fi inginer producție, inginer mecanic, inginer în construcții.
Din numărul total de locuri de muncă noi disponibile de la începutul lunii pe platformă, doar aproximativ 9% au fost remote.
4% au fost joburi postate de angajatori din afara țării, iar restul implicau un program clasic, cu prezență la birou.
Autor: Raluca Creț