Mureș: Pierderi mari pentru domeniul HORECA

Publicat de MIRELA ROTAR, 19 iunie 2020, 08:31 / actualizat: 20 iunie 2020, 13:40
Omul de afaceri târgumureșean Florin Vlas, care deține mai multe investiții în industria HORECA spune că nu a înregistrat pierderi pe perioada stării de urgență deoarece tot personalul este în șomaj tehnic, activitatea fiind complet sistată.
Un singur hotel din Târgu-Mureș a fost de curând deschis, însă, pentru a găzdui personalul necesar pentru deschiderea noului mall.Unitatea hotelieră funcționează însă la capacitate redusă și oferă doar micul dejun pentru oaspeți, care este servit în camere.Dacă serviciile turistice vor fi tot atât de greu de oferit în condiții de securitate sanitară, sezonul va fi compromis, dacă nu intervine statul, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș omul de afaceri, Florin Vlas:
Își va reveni cu sprijinul statului, dacă se iau măsuri așa cum s-au luat și în alte state pentru că România dacă are infrastructură, agricultură și turism ar fi suficient. Ori, dacă nu se gândesc guvernanții și parlamentarii la așa ceva, România va deveni o colonie. Să știți că până ne trezim, acum cu ploile și cu epidemia, se cam duce sezonul… Doamne ferește să mai apară din toamnă, din nou, alt tip de virus… E cam compromis anul acesta sezonul turistic, și nu numai pentru România.
Vlas crede că în domeniul HORECA deabia de acum se vor înregistra pierderi deoarece târgumureșenii, și în general ardelenii, sunt mai precauți atunci când vine vorba de măsurile de relaxare.
Prin urmare, terasele sunt în continuare goale. Cheltuielile celor care și-au redeschis afacerile cresc și nu se mai înregistrează încasări.
Cristina Bulbescu