„Minorităţile naţionale din România – un secol de convieţuire”

Publicat de radiomures, 14 iunie 2017, 18:13
Pluralismul şi toleranţa creează o societate puternică, au subliniat astăzi participanţii la sesiunea de deschidere a proiectului european „Podurile toleranţei”, desfăşurat în aula Academiei Române din Bucureşti.
La evenimentul cu tema „Minorităţile naţionale din România – un secol de convieţuire” au fost reprezentanţi ai Preşedinţiei, ai Guvernului, ai comunităţilor de germani, evrei, romi, armeni, tătari, turco-musulmani, dar şi ambasadori, academicieni şi istorici.
Preşedintele organizaţiei B’nai B’rith Europa, Daniel Citone, a evidenţiat rolul cunoaşterii identităţi, culturii şi realizărilor celorlalţi pentru a lupta împotriva discriminării:
Cred că cel mai bine pentru a avea rezultate pe termen lung trebuie să acţionăm în plan educaţional. Este vorba despre informare, formare şi cunoaşterea celorlalte culturi. Acesta este şi scopul proiectului nostru. Din punct de vedere al strategiei pe termen scurt, trebuie să menţionăm rolul relevant pe care România l-a avut pentru adoptarea definiţiei de lucru a antisemitismului. Aceasta a fost adoptată de Alianţa internaţională pentru memoria Holocaustului, anul trecut, iar recent şi de Parlamentul European”.