Medicii ne recomandă să avem o alimentație echilibrată în perioada sărbătorilor pascale și să nu abuzăm de carnea de miel

Publicat de Stan Lucian, 20 aprilie 2025, 08:48 / actualizat: 20 aprilie 2025, 22:41
Sărbătorile pascale vin cu mese îmbelșugate și tentații culinare care pot deveni o provocare pentru organism, mai ales după post și în special pentru persoanele care au diverse afecțiuni.
Specialiștii ne sfătuiesc să ne stabilim porții mici, pentru a ne putea bucura de festin alături de cei dragi.
Medicii ne recomandă să avem o alimentație echilibrată în perioada sărbătorilor pascale și să nu abuzăm de carnea de miel. Medicul de familie Crenguța Lambă explică.
Crenguța Lambă:
Nu interzici nimic unui om într-o perioadă de sărbătoare, dar le recomand să fie prudenți, să își adapteze cumva obiceiurile noastre culinare de Paște la specificul bolii cronice, dacă suferă de diabet sau dacă suferă de boli cardiovasculare, dacă au anumite tratamente care presupun să nu mănânce sărat sau să nu mănânce gras, și atunci să guste, să își adapteze porții mici de mâncare, astfel încât să se simtă și bine de sărbătoare, dar în același timp să fie conștienți și de menținerea stării de sănătate. Mielul este un aliment pe care noi îl considerăm ca fiind foarte gras și atunci orice boală cronică, mai ales la pacienții mai vârstnici, poate să fie accentuată ca simptomatologie de un exces alimentar în privința consumului cărnii de miel.
De asemenea, este indicat ca legumele și fructele să nu lipsească din meniul de sărbătoare și după masă să ne plimbăm în aer liber.
Sursa: RRA