Medicii de familie susțin că actele adiționale pe care le vor încheia cu CNAS sunt ilegale

Publicat de radiomures, 28 iunie 2016, 13:46
Ei spun că trebuie să semneze un act adițional la un contract ce își încetează aplicabilitatea, vechiul Contract-cadru fiind valabil până la 30 iunie, iar noul Contract-cadru intrând în vigoare de la 1 iulie.
Soluția în acest moment este ca noul Contract-cadru să devină valabil de la 1 august, iar vechiul Contract-cadru să mai fie prelungit cu o lună, până la 31 iulie.
Medicii de familie mureșeni au arătat și că dosarul care le-a fost pus în față de Casa de Asigurări de Sănătate este prea stufos, iar dispozițiile sunt greu de aplicat.
Președintele Asociației Medicilor de Familie Mureș, Remus Șipoș.
Să impui prin contractul cadru un protocol de 700 de pagini, privind ce medicamente poți să prescrii compensat, cât timp ai voie, eu cred că 700 și de pagini poți să înveți pentru a-ți da un examen de specialitate, sau trei examene de rezidențiat. Este o metodă prin care se dorește să fim tot timpul ”plătibili”, cum spunea un coleg, astfel că oricând poate veni Casa să recupereze niște bani. Dacă tot avem un sistem informatic care e și unic, și integrat, în orice caz, e scump, ar putea, la fel cum nu te lasă să scrii paracetamol compensat, să nu te lase să scrii ceea ce te-ar împiedica un protocol. Nu să îți pună o steluță, iar tu să te apuci să citești la fiecare steluță câte luni ai voie, cum n-ai voie.”
Medicii au mai anunțat că intenționează să depună o plângere administrativă și că vor depune la Guvern cele 40.000 de petiții, care au fost strânse din țară, privind Solidaritatea pentru Sănătate.
Raluca Creţ