Medicii atrag atenția că digestia va fi pusă la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale
Publicat de Stan Lucian, 2 mai 2024, 15:29
Sunt ultimele zile în care piețele și magazinele sunt aglomerate de cumpărători care își procură acum cele necesare pentru prepararea mâncărurilor de Paști.
Multe dintre alimentele tradiționale sunt greu digerabile. Din acest motiv, nutriționiștii recomandă să cumpărăm pentru masa de sărbători cât mai multe legume cu frunze verzi și alimente bogate în fibre.
Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Lygia Alexandrescu:
Într-adevăr, pe masa românilor se regăsește drobul, se regăsește carnea de miel, ouăle cozonacul, toate acestea sunt alimente foarte bogate în proteine și după șapte săptămâni de reținere de la proteine de natură animală, lucrurile pot escalada în tot felul de complicații și în special de natură digestivă, dacă nu avem grijă și nu suntem moderați. Vestea bună este însă că totuși avem o grămadă de legume cu frunze verzi care au multă clorofilă și proteina poate fi digerată mai ușor.”
De asemenea, pentru o stare de sănătate bună sunt binevenite și plimbările în aer liber.
Sursa: RRA