Măsura controlului judiciar în dosarul fostului primar din Miercurea Ciuc, revocată de instanţă
Publicat de radiomures, 16 martie 2016, 14:19
Tribunalul Mureș a revocat, ieri, măsura preventivă a controlului judiciar luată atât față de fostul primar Raduly Rober, cât și față de fostul viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, Szoke Domokos.
Măsura a fost dispusă în luna iunie 2015 de Tribunalul Harghita, dosarul fiind strămutat la Tribunalul Mureş în luna februarie a acestui an.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureş, Sonia Deaconescu:
În temeiul prevederilor art 205 al 5 CPP şi 207 al. 5 CPP s-a revocat măsura preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpat. Aceeaşi soluţie de revocare a măsuri preventive a controlului judiciar fiind luată şi faţă de celălalt inculpat, Szoke Domokos.”
Primarul și viceprimarul din M.Ciuc au fost trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, conflict de interese şi instigare la fals în înscrisuri oficiale.
Potrivit rechizitoriului, în calitatea sa de primar, Raduly Robert ar fi aprobat ilegal o autorizație de construcție pentru reabilitarea unui imobil în care își desfășoară activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universității Sapientia.
Încheierea Tribunalului Mureș nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la pronunţare.
În acest dosar, fostul primar din Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la infracțiunea de abuz în serviciu și conflict de interese.
De asemenea, viceprimarul Szoke Domokos, este judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.
Procurorii susțin că în baza relațiilor dintre Raduly Robert-Kalman și conducerea instituției de învățământ, primarul fiind și cadru didactic la filiala din municipiu a universității, acesta a aprobat, în septembrie 2014, autorizația pentru efectuarea unor lucrări de construcție la imobil și amenajare a spațiului aferent, în condițiile în care documentațiile depuse pentru aprobare nu îndeplineau condițiile legale.
Potrivit rechizitoriului, după executarea lucrărilor, Szoke Domokos ar fi semnat și avizat documentații justificative prin care au fost acceptate plățile pentru lucrări aferente unei suprafețe de teren de 100 de ori mai mare decât cea reală.
Sanda Viţelar
Foto: www.ziuanews.ro