Marșul pentru viață revine pe 26 martie, în stradă, la Tg. Mureș

Publicat de MIRELA ROTAR, 14 martie 2022, 13:05 / actualizat: 21 martie 2024, 18:48
După doi ani de activitate online din cauza pandemiei, a XI-a ediție a Marșului pentru viață va avea loc anul acesta în stradă la Târgu Mureș.
Evenimentul, care se desfășoară în peste 140 de orașe din România și 170 de localități din Republica Moldova, are drept scop schimbarea și îmbunătățirea legilor în sensul protejării vieții nenăscute și a interzicerii avortului.
Marșul din Târgu Mureș se solidarizează anul acesta și cu copiii, mamele tinere și cu femeile însărcinate din Ucraina, greu încercați din cauza războiului.
Evenimentul va avea loc imediat după sărbătoarea Bunei Vestiri, în data de 26 martie, precizează organizatorul principal al evenimentului pr. protopop greco-catolic, Ioan Fărcaș:
Când Dumnezeu a creat prima familie, pe Adam și Eva și le-a zis, binecuvântându-i: ‹Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul›, El de fapt a hotărât atunci o binecuvântare pentru eternitate. Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Noi vrem să fim o voce pentru cei nenăscuți, vrem să susținem viața. Nu condamnăm pe nimeni, ci susținem viața și familia.
Marșul pentru viață beneficiază de participarea tuturor cultelor religioase și organizațiilor provita din județul Mureș.
Partener în cadrul evenimentului din acest an este Protopopiatul ortodox din Târgu Mureș, aflăm de la părintele protopop, Olimpiu Zăhan:
Spre bucuria noastră, în data de 26 martie, la ora 11,00 în Piața Teatrului, va avea loc Marșul pentru Viață, care a fost întrerupt din cauza pandemiei timp de doi ani. Evenimentul din acest an se derulează sub genericul: „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață.” A fi pro-viață înseamnă a fi pro-oameni iar noi, în misiunea noastră pe care o facem, încercăm să îi apărăm pe cei care nu o pot face singuri, și anume pe pruncii nenăscuți.
În România, Marșul pentru viață a fost organizat prima dată în anul 2008, la Timișoara, iar în 2011 a avut loc prima ediție națională.
Marșuri pentru viață au loc anual în numeroase țări iar mișcarea a început în 1974 la Washington DC, aceasta fiind una dintre cele mai mari mișcări civice care au loc fără întrerupere în ultimii 50 de ani.
Cristina Bulbescu