Mâncărurile de Crăciun nu sunt neapărat sănătoase!
Publicat de radiomures, 25 decembrie 2013, 13:38
Bucuria de Crăciun, după o perioadă lungă de post, s-ar putea transforma pentru unii în probleme de bilă, de stomac sau de ficat.
Pentru a nu-şi petrece sărbătorile la spital, trecerea la alimentaţia normală trebuie făcută cu atenţie şi în mod ponderat.
De asemenea, mâncarea trebuie combinată inteligent.
Medicii şi nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu abuzăm de alimente grele şi de alcool la masa de Crăciun, să consumăm cât mai multe legume şi fructe, să ne hidratăm corect şi să evităm grăsimile.
Dr. Ileana Mihăescu, medic de familie, atrage atenţia în special asupra consumului de alcool, care ar putea crea probleme grave de sănătate.
Cei care nu ascultă sfaturile medicilor, sunt îndreptaţi cât de repede spre un medic, iar automedicaţia nu este indicată.
Medicii recomandă pentru mesele de Crăciun şi Anul Nou carne de porc slabă, peşte, carne de curcan, multe legume proaspete, ca atare sau în salate, ciuperci şi fructe.
Raluca Creţ