Luna Noiembrie a fost declarată Luna Antidrog

Publicat de radiomures, 17 noiembrie 2016, 18:36
Este o lună în care ne focusăm pe lupta împotriva consumului de stupefiante și substanțe interzise, mai ales că, de regulă, cei care cad pradă ispitei de ale consuma sunt tinerii: copii, elevi, studenți.
La nivel naţional, dar şi în Judeţul Mureş, se intensifică în această perioadă activităţile pe tema drogurilor. Colaborează structurile de prevenire și combatere a criminalităţii organizate, cu sprijinul Centrului Judeţean Antidrog. În primul rând, cei vizați sunt tinerii, respectiv elevii, care în anturajele lor pot cădea ușor victime consumului de droguri.
Invitată la RTM, comisar de poliție Gabriela Pîncă, șefa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Mureș:
Ca urmare a analizei situaţiei şi nevoilor comunităţii mureşene s-a ajuns la concluzia că elevii îşi doresc foarte mult să cunoască problematici considerate tabu, precum drogurile și să discute cu persoane avizate precum psihologi sau polițiști, pe această temă. De asemeneea s-a constatat că foarte puţini părinţi acceptă existenţa problemei consumului de droguri, pentru a lua apoi măsuri. Comisar de poliție Gabriela Pîncă:
De aceea, reprezentanții Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Mureș și ai Centrului Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş vor face deplasări în luna noiembrie la școli și licee mureșene unde vor discuta cu elevi și cadre didactice despre importanța prevenirii și pericolul consumului de droguri. Părinții joacă însă în continuare un rol esențial în educația, comportamentul și evitarea consumului de droguri de către copiilor lor. În acest sens există testere antidorg în farmacii.
Virgil Natea