Liberalizarea exportului de carne de porc !
Publicat de radiomures, 5 ianuarie 2012, 00:00
Liberalizarea exportului de carne de porc va impulsiona crescătorii, susţine şeful Direcţiei Agricole Mureş.
Potrivit unei directive a Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2012, România poate din nou să exporte carne de porc.
Exporturile au fost interzise pe piaţa europeană din 2003, din cauza focarelor de pestă porcină, dar acestea au fost eliminate.
Ultimele focare au fost înregistrate în 2007, în judeţul Timiş, unde au fost sacrificaţi peste 50.000 de porci.
Măsura luată acum va impulsiona crescătorii şi le va oferi şansa de a intra pe piaţă şi de a se dezvolta, susţine şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Mureş, Liviu Timar.
Potrivit datelor Direcţiei Agricole Mureş, în judeţ nu există în acest moment crescătorii de porci care să livreze produse pentru export.
Raluca Creţ