Legea privind risipa alimentară este forțată și ar putea aduce mai multe prejudicii decât avantaje

Publicat de radiomures, 18 octombrie 2016, 18:59
Este opinia președintelui Romalimenta, Sorin Minea, care a declarat pentru Agerpres că legea în cauză are încă foarte multe lucruri neclare.
Potrivit sursei citate, anumite prevederi din lege au probleme foarte mari, pentru că „apare ca o afacere” în contextul în care TVA este deductibil, dar în același timp se returnează 3% din valoare și firmele care iau produsele pot ulterior să le vândă.
Minea a precizat că deocamdată nu pot fi estimate costurile și nici impactul social odată cu implementarea acestei legi.
Camera Deputaţilor a adoptat, azi, un proiect de lege care prevede combaterea risipei alimentare, prin donarea, de către agenţii comerciali, a alimentelor care se apropie de termenul de expirare.
Propunerea legislativă prevede că alimentele vor fi donate către fundaţii, ONG-uri, cămine de bătrâni, orfelinate sau spitale, în baza unui contract semnat între agenţii comerciali şi persoanele juridice respective.