Lecţia de stil: MĂŞTI SĂNĂTOASE
Publicat de radiomures, 21 august 2015, 20:25 / actualizat: 26 martie 2017, 22:33
Bine v-am regăsit! Îmi place să mă răsfăţ cel puţin o dată pe săptămână, tratându-mi pielea nu chimic, ci în cel mai natural mod posibil. Când ajung la piaţă şi văd legumele proaspete şi fructele suculente, după ce îmi imaginez un festin pe cinste, mă şi văd mascată. Cu o super mască de super femeie. Poate nu toată lumea e la fel de inspirată ca mine sau nu toată lumea are timp să se gândească ce combinaţii ar putea face sau inventa pentru a face bine pielii. Şi mă refer aici şi la domni, nu doar la doamne. Şi doamnelor le place să atingă pielea unui bărbat îngrijit. Iată de ce am apărut eu. Să vă dau câteva idei pentru reţete de cosmetice naturale. Aşa că dacă nu aveţi un pix şi o foaie de hârtie, e momentul să căutaţi repede repede pentru că sosesc ideile.
Puteţi scăpa de pistrui şi pete cu ajutorul măştii pe bază de lămâie şi roşie. Am testat! Şi sunt mulţumită. Cum apare soarele, mi se umple şi faţa cu pistrui. Nu vor disparea complet, dar masca pe care vă învăţ să o aplicaţi, v-a atenua efectul vizual. Aşadar curăţati o roşie de coajă, o zdrobiţi bine, adăugaţi zeama de la o lămâie şi pasta obţinută o aplicaţi pe faţă. După o jumătate de oră vă spălaţi cu apă călduţă şi veţi simţi că sunteţi plină de energie, iar petele parcă s-au estompat. Nu aplicaţi masca dacă aveţi zgârieturi sau răni micuţe pe faţă, pentru a evita usturimea. O dată pe săptămână gândiţi-vă că roşia care merge de minune la salată poate sta minunat pe faţă, asezonată cu zeamă de lămâie.
E nevoie de demachiant şi dacă nu te machiezi! Aşa am învăţat de mică. Veţi fi surprinse să vedeţi seara, pe un disc demachiant, câtă murdărie se adună. Apa curată nu reuşeşte întotdeauna să îndepărteze toate impurităţile de pe piele. Nu vă trimit să cumpăraţi cel mai scump demachiant. Îl puteţi prepara acasă. Rapid şi eficient. Ai nevoie de un pahar cu iaurt, o jumătate de pahar de suc de roşii şi puţin suc de aloe vera. Iată cum, în câteva minute e gata demachiantul proaspăt, cu ingrediente naturale şi efecte grozave asupra pielii. Puteţi prepara o cantitate mai mică, o puteţi folosi 2-3 zile, cu condiţia să păstraţi compoziţia la frigider.
Tenul uscat suspină după miere. Mai ales dacă nu beţi suficientă apă pentru a vă hidrata organismul. Ştim deja că mierea face minuni pentru pielea noastră. Asfel, pentru a hidrata tenul uscat, e de ajuns să încălziţi o linguriţă de miere şi apoi să masaţi cu grijă pielea umedă. Atenţie să nu fie fierbinte mierea, doar călduţă. Masajul trebuie să dureze 10 minute. Lăsaţi să se usuce şi abia apoi spălaţi faţa cu apă caldă.
Opusul tenului uscat este tenul gras. Nu se potriveşte tenului meu, dar am aflat pentru voi că lămâia este aliatul numărul 1 împotriva tenului gras. Pentru a realiza această mască pentru tenul gras, amestecaţi 1-2 linguriţe de miere, suc de la o jumătate de lămâie, 3 linguriţe de iaurt şi un albuş de ou bătut spumă. Aplicaţi soluţia pe faţă şi lăsaţi să acţioneze pentru 15 minute, apoi spălaţi cu apă călduţă.
Reţetele pe care vi le-am spus, sunt testate. Nu vă costă nimic să vă faceţi timp o jumătate de oră pe săptămână pentru a da puţină vitamină, sănătate şi frumuseţe pielii. Întoteauna când aplicaţi masca, să fiţi în cea mai bună stare posibilă. Să vă imaginaţi că simţiţi cum produsul aplicat vă pătrunde în piele, cum mirosul măştii vă face să vreţi să o şi gustaţi. Reuşita e garantată!
Până data viitoare, să vă îngrijiţi frumuseţea!
Rodica Boariu