LECŢIA DE STIL: CREMA DE FAŢĂ

Publicat de radiomures, 28 octombrie 2015, 09:35 / actualizat: 1 noiembrie 2015, 14:42
Bine v-am regăsit! “Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat mama a fost să mă dau în fiecare zi cu o cremă de faţă”, spunea Sharon Stone într-un interviu. Un sfat pertinent, cu condiţia să fie crema potrivită. Mi-au trebuit ani buni până să găsesc crema care îi place tenului meu. Specialiştii ne dau diferse sfaturi vizavi de această problema a cremei potrivite. Am citit şi eu articole de specialitate, m-am documentat şi am găsit câteva reguli şi sfaturi în ceea ce priveşte crema de faţă ideală.
Indiferent de vârstă, fiecare ten are nevoi specifice şi, de aici, produsele de îngrijire potrivite. Tenul uscat poate fi de două feluri: lipsit de sebum sau deshidratat. După caz, indicată este o cremă intens hidratantă sau una puternic hrănitoare.
Tenul sensibil are nevoie de o cremă hipoalergenică, fără parfum şi conservanţi, dar bogată în factori hidratanţi, antiinflamatorii şi de calmare a simptomelor clasice ale acestui tip de ten: roşeaţă cutanată, usturime, mâncărimi, înţepături.
Tenul gras are nevoie de o cremă lejeră, hipoalergenică, cu efect noncomedogenic, seboreglator, matifiant, antiiritant, antiinflamator şi antiseptic.
Tenul normal perfect echilibrat şi cel mixt cu tendinţă de îngrăşare în zona T-ului – frunte, nas, bărbie şi cu porţiuni uscate pe obraji au nevoie de hidratare, tonifiere şi de regenerare continuă.
Crema nu trebuie aleasă după ambalaj, ci după calitatea dată de compoziţie: cu ingrediente şi principii active, de preferinţă naturale, fără efecte adverse pe termen lung, şi fără ingrediente cu potenţial alergenic ridicat: alcool, parabeni şi coloranţi.
Şi în sfârşit, nu alegeţi cremele după miros. De fapt, cu cât îi lipseşte mirosul, cu atât mai bine. Parfumul nu are ce căuta într-o cremă de faţă, a carei menire este să ne hidrateze şi revigoreze tenul, nu să-l facă să miroase precum o grădină de flori. În plus, parfumurile din creme sunt principala cauza a dermatitei.
Indiferent dacă e folosită vara sau iarna, crema de faţă trebuie să aibă factor de protecţie solară împotriva ultravioletelor B şi a ultravioletelor A. Staţi departe de cremele care conţin uleiuri minerale şi derivatele lui. E un ingredient obţinut din petrol care poate duce la îmbătrânirea prematură a tenului şi acţionează ca o peliculă. Cum pielea nu mai poate elimina toxinele, rişti să te trezeşti cu o erupţie acneică pe faţă.
Atunci când tenul „se simte bine“ cu un anumit produs cosmetic, schimbarea acestuia nu este recomandată. Astfel, evitaţi eventuale reacţii alergice de intoleranţă.
Rodica Boariu
Sursa foto: www.anti-celulita.ro