Laptele – un aliment cu efecte benefice sau dăunătoare ?
Publicat de radiomures, 6 mai 2017, 09:00
Unii oameni cred că laptele este un produs alimentar foarte benefic. Alţii susţin că, după o anumită vârstă, laptele nu este bun, deoarece contrar credințelor populare, această băutură nu întinereşte, ci din contră, îmbătrâneşte, fiind principala cauză în ateroscleroză, deoarece grăsimea se acumulează pe pereţii arterelor. Cu toate acestea, pentru mulți laptele rămâne unul dintre produsele alimentare cele mai apreciate. Acesta conține toate substanțele necesare pentru funcționarea normală a organismului – proteine, lipide, carbohidrați, vitamine și săruri anorganice. Laptele este o sursă bogată de calciu, vitamina D, fosfor, vitamina A, magneziu, potasiu, sodiu și vitamine B – indispensabile pentru funcționarea sistemului cardiovascular și nervos, vitaminele C și E. Laptele reprezintă un mod excelent de menţinere a tinereții și frumuseții. Amatorii de lapte se bucură de o piele netedă și fermă și de o dantură sănătoasă. Sistemul lor nervos este echilibrat, iar somnul lor este de o calitate superioară.