La Sibiu s-a lansat prima carte de bucate cu reţete tradiţionale făcute în vase de lut

Publicat de radiomures, 20 iulie 2017, 10:14
Muzeul ASTRA din Sibiu a lansat ieri, prima carte de bucate din judeţ cu reţete tradiţionale care se pot găti în vase de lut şi în care se vorbeşte şi despre secretul unui vas de lut autentic, sănătos, fără smalţ de plumb.
Cartea ‘Poveşti din bucătăria olarului’ conţine 41 de reţete tradiţionale, făcute în vase de lut, care se pot găti şi acasă pe aragaz sau pe o sobă obişnuită, nu doar pe vatră deschisă, cum fac bucătarii olari.
Autoarea cărţii, muzeografa Karla Roşca, a cules reţetele acestor mâncăruri în vase de lut de la olari bucătari autentici, care şi-au prezentat preparatele la Sibiu, pe parcursul ultimilor patru ani.
Gurmanzii şi bucătarii care doresc să înveţe să gătească sănătos sunt invitaţi mâine, de la ora 17.00, în Muzeul în aer liber, unde autoarea cărţii, şi doi bucătari olari renumiţi, Leş Gavril şi Csibi Csaba, vor vorbi despre mâncarea sănătoasă.