La Muzeul județean Mureș, ”Atelier de Journaling – Pallady”
Publicat de Rotar Mirela, 2 mai 2024, 13:03
Puterea vindecătoare a scrisului ca formă de auto-cunoaștere va fi tema unui atelier de journaling organizat la Muzeul Județean Mureș – Secția de Artă, joi, 9 mai.
Evenimentul ”Atelier de Journaling – Pallady” este organizat în colaborare cu Mela Mihai, actriță și scriitoare, alături de Cătălin Gruia, jurnalist cu o experiență de 20 de ani la revista National Geographic, scriitor, psiholog și coach.
Totodată, istoricul de artă Cora Fodor ne va introduce în atmosfera unică a expoziției ”Pallady”, pregătind terenul pentru explorarea personală prin artă și scriitură.
Înscrierile la atelierul de journaling se pot face până pe 5 mai (la adresa de email pr@muzeulmures.ro). Numărul de locuri este limitat, precizează psihologul Cătălin Gruia:
Oamenii se pot înscrie, este un atelier gratuit, în care pur și simplu facem cunoștință târgumureșenilor cu această formă de terapie. Journalingul este poate cea mai ieftină spre gratis form de terapie pe care o poți face, care, părțile de anxietate, de depresie, de probleme mai ușoare, le rezolvă cu brio.
Journalingul înseamnă așternerea gândurilor personale pe hârtie într-un jurnal. În cadrul atelierului de la Muzeul județean participanții vor învăța tehnici de bază ale jurnalingului, vor explora modalități prin care scrisul poate facilita introspecția, și vor descoperi cum arta și jurnalingul se întrepătrund. Dar, ce putere de vindecare are journalingul?
Cătălin Gruia:
Sunt deja sute de studii făcute pe journaling, care confirmă fără drept de apel îmbunătățiri incredibile, adică ameliorarea stării de bine psihologică, reduce depresia și anxietatea, îmbunătățește sistemul imunitar, crește performanța academică sau profesională, facilitează depășirea traumelor și a problemelor dificile.
Atelierul de Journaling – Pallady va avea loc joi, 9 mai 2024, la ora 18:00, Palatul Culturii din Tg.Mureș, aripa dreaptă, etajul 2.
Autor: Cosmina Nicoară