La Brașov se desfășoară prima Conferință Națională a Bucătarilor din România

Publicat de Corina Muntean, 19 septembrie 2018, 16:00 / actualizat: 20 septembrie 2018, 8:14
Manifestarea este organizată în premieră în țara noastră și reunește bucătari, patiseri, cofetari, somelieri, dar şi proprietari sau manageri de hoteluri şi pensiuni, din România. De asemenea, sunt prezenți numeroși oaspeți de peste hotare.
Subiectele abordate sunt legate de domeniul gastronomiei şi ospitalităţii, cu accent pe problemele din domeniu, dar şi pe o viziune asupra gastronomiei de mâine. Printre temele discutate la Braşov se numără : Bucătăria tradiţională românească sub asaltul provocărilor internaţionale, Revenirea gustului și sfârşitul hegemoniei esteticului sau Recrutarea personalului din industria ospitalieră.
Bucătarii și cei care lucrează în industria ospitalității din România, au misiunea, cu prilejul manifestării de la Brașov, să demonstreze un anumit lucru, după cum ne-a spus Ștefan Bercea, președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism:
Noi sperăm să ieșim după această întâlnire cu bucătari români și cu cei de afară cu fruntea sus și să le demonstrăm că România este membră a Asociației Mondială cu drepturi depline și se bazează pe membrii ei, care sunt dintre cei mai buni profesioniști și care pot fi la egalitate cu orice bucătar din lume.”
Apreciate de participanți, la această ediție a Conferinței Naționale a Bucătarilor din România, sunt sesiunile demo, realizate de chefi din România, în pauzele dintre prezentările materialelor.
Dorin Dușa/ Evelina Racoțean