La Biblioteca Județeană Mureș, copiii învață cum să vorbească în public

Publicat de APETRI MARGARETA, 15 iulie 2024, 12:23
30 de copii din Târgu Mureș, cu vârste cuprinse între 9 – 15 ani au participat astăzi la atelierele de dezvoltare personală organizate la Biblioteca Județeană Mureș în cadrul Proiectului „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!”.
Copiii au fost îndrumați cum să își structureze un discurs, au învățat tehnici de comunicare, au primit sfaturi, au participat la diferite jocuri și au aflat mai multe despre personalitățile culturale mureșene.
Anca Precup-Mătieș, specialist în comunicare și Relații Publice și formator la Biblioteca Județeană Mureș.
Pe lângă ateliere de public speaking, vom avea și un atelier de tehnici de comunicare. O să încerc, prin joacă, să îi ajut să identifice mai multe tipuri de comunicare, indiferent că vorbim despre cea verbală, non verbală, vizuală, scrisă și, mai ales, cum să le combine.
Antonela Sofia Barbu, specialist în comunicare online și formator, a observat dificultăți în comunicarea copiilor și adolescenților, dar aceștia se deschid în urma participării la acest tip de activitate.
Vorbesc mai greu, cel puțin generația aceasta de copii, 13-14-15 ani dar, în momentul în care îi implici în joacă, îi înveți într-un cadru non formal să deprindă anumite abilități, să dezvolte anumite competențe, atunci se deschid.
Copiii au venit să învețe să își depășească timiditatea dar și să își exprime și să își susțină punctele de vedere.
La finalul atelierelor, copiii au avut oportunitatea de a se înscrie la Concursul de public speaking ,,1 din 17 ODD-uri’’ pentru a se familiariza cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Trei dintre câștigătorii acestui concurs organizat în începutul lunii august vor fi invitați să participe la activitățile pregătite în cadrul Taberei Coolturale de la Nocrich, în perioada 16 – 17 august.
Proiectul „TEACH FOR SPEECH – învață de la mine și fii creativ!” vizează utilizarea culturii și a creativității în cadrul non-formal pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani, este implementat de Barbu Antonela Sofia, manager de proiect și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în sesiunea II/2024, cu un buget total de 102.793 lei, din care 92.220 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă.
Autor: Raluca Creț