Jumătate dintre adolescenții români sunt hărțuiți pe internet
Publicat de Corina Muntean, 12 august 2020, 15:20 / actualizat: 13 august 2020, 8:54
Acestea sunt rezultatele unui studiu privind impactul pandemiei asupra copiilor din România.
Un număr semnificativ de adolescenți și copii dintre cei care au participat la studiu consideră că utilizarea tehnologiei în perioada pandemiei a constituit un risc major de expunere la pericole virtuale precum hărțuirea cibernetică și știrile false.
Hărțuirea online poate duce la anxietate și depresie iar cea mai bună metodă pentru a preveni aceste afecțiuni este comunicarea, spune Teodora Stoica, coordonatorul programului de siguranță online a Organizației Salvați Copiii România:
Acest fenomen poate duce la riscul de a dezvolta depresie, anxietate și foarte multe emoții negative. De aceea încurajăm părinții să aibă foarte multă grijă la partea de cyber-bullying, să discute cu copiii lor despre ce fac pe internet, să vadă dacă întâmpină probleme și să le asigure sprijinul necesar. Venim în întâmpinare părinților și cu o serie de conferințe online, care pot fi vizualizate pe pagina noastră de Facebook, 3 dintre ele au avut loc deja iar ultima va avea loc marțea viitoare. În cadrul lor discutăm cu diverși experți, specialiști chiar persoane publice, despre cum gestionează aceștia internetul în familie și care sunt recomandările specialiștilor.
Organizația Salvați Copiii România are și o linie de telefon, care poate fi apelată gratuit, destinată celor care cad victime hărțuirii virtuale. Acesta este 031 80 80 000.
Vlad Todoran