În judeţul Mureş aproape 20 de mii de adulţi şi copii abandonaţi sau cu dizabilităţi sunt în grija statului
Publicat de radiomures, 16 decembrie 2014, 12:18 / actualizat: 17 decembrie 2014, 6:32
Printre investiţiile pe acest an ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, se numără 2 centre de reabilitare neuropsihiatrică la Bâncoveneşti şi noul sediu al Serviciului de intervenţie în regim de urgenţă din Tîrgu-Mureş.
Schmidt Lorand, directorul DGASPC a precizat că anul viitor, dacă se va câştiga un proiect prin CJ Mureş, acest serviciu va fi completat cu aşa-numitul Telefon al Copilului.
Anul trecut la DGASPC Mureş s-au făcut 110 angajări, din care 102 cu contract individual de muncă, a arătat Schmidt Lorand. Cu toate acestea există o lipsă de personal de circa 300 de persoane, funcţionari publici, refernţi şi inspectori dintr-un total de 1692 de posturi aprobate la instituţie.
Pe 2015, DGASPC Mureş are pregătit un portofoliu de proiecte, ce ar presupune reabilitarea şi renovarea centrelor de la Lunca Mureşului, Reghin şi Glodeni, precum şi a castelului de la Zau de Câmpie.
DGASPC Mureş are 35 de case de tip familial, 9 case pentru copii cu dizabilităţi şi un centru maternal, la care sunt îngrijiţi, împreună cu ONG-urile de profil, în jur de 1800 de copii.
În ce priveşte persoanele cu dizabilităţi, instituţia are în evidenţă 17.598 de copii şi adulţi, aflaţi în plată. Pentru toţi aceştia anul acesta s-au cheltuit circa 55 milioane de lei, urmând ca anul viitor suma să crească la 60 de milioane de lei.
Vali Russu
Sursa foto www.mangalianews.ro