Județele Mureș și Brașov se pregătesc pentru programul ”Laptele și cornul” 2019
Publicat de radiomures, 25 aprilie 2018, 18:15
Luna trecută, Consiliul Județean Mureș a transmis o adresă primăriilor din județ, pentru a afla dacă sunt dispuse să își asume o parte din organizarea și derularea procedurilor de achiziție.
În județul Mureș beneficiază de programul „Laptele și cornul” peste 57.000 de copii, iar pentru anul școlar următor se estimează o creștere cu circa 3.000 a numărului beneficiarilor.
Consilierul în comunicare și mass media al Consiliului Județean Mureș, Sanda Vițelar:
În acest moment, în județul Mureș se desfășoară contractul privind programul ”Laptele și cornul”, care se derulează în condiții normale până la finele anului școlar. În cursul lunii martie, Direcția de Sănătate Publică a efectuat controale la 26 de unități de învățământ. La Școala Gimnazială și grădinița cu progam prelungit din Voivodeni, spațiile pentru depozitare sunt neamenajate iar frigiderele, insuficiente. De asemenea, la Școala Gimnazială Săbed, frigiderele pentru lapte și iaurt nu erau dotate cu termograme, pentru asigurarea controlului condițiilor de păstrare. S-au aplicat un avertisment și o amendă de 800 de lei și au fost impuse recomandări cu termene de remediere.”
Județul Brașov se pregătește pentru demarea procedurilor de achiziție pentru programul guvernamental „Laptele și cornul”, zilele trecute având loc o întâlnire la sediul Consiliului Județean Brașov.
Președintele instituției, Adrian Veștea a precizat că s-a decis ca elevii să primească două porţii de mere, două porţii de lapte, o porţie de iaurt şi cinci porţii de produse de panificaţie.
Pentru asigurarea diversităţii mărul ar fi însoţit de biscuiţi, iar laptele şi iaurtul, de corn, a explicat Adrian Veștea:
În conformitate cu procedurile în vigoare, era necesar ca prin ordinul Prefectului să convocăm întreaga comisie, care urmează să stabilească ceea ce va trebui să facem, ca și pocedură de achizițe pentru cei 55.900 de copii. Vorbim de produsele de panificație unde avem o opținune între corn și covrig, iar până săptămâna viitoare vom stabili produsul. Laptele, ca și produs, este stabilit, și de asemenea merele vor fi procurate, pentru fiecare dintre beneficiari.”
Adrian Veștea a mai adăugat că în județul Brașov nu s-au găsit nereguli în privința spațiilor frigorifice de depozitare și a asigurat că se va avea în vedere calitatea produselor.
Valeriu Russu