Județele Cluj, Brașov și Timiș, în topul înscrierilor la Gala Societății Civile

Publicat de MIRELA ROTAR, 13 aprilie 2018, 14:12
La ediția din acest an a Galei s-au înscris aproape 190 de proiecte, programe și campanii de comunicare pe teme sociale.
Acestea provin de la organizații, grupuri de inițiativă, companii și agenții de comunicare, iar cele mai multe proiecte din afara Bucureștiului sunt din Transilvania.
Cele mai multe proiecte au fost înscrise la secțiunea Proiecte pentru Tineret, Educație, Învățământ, Cercetare, urmate de cele de la capitolul voluntariat.
Directorul de Programe a Galei Societății Civile, Florentina Loloiu:
Aceste proiecte sunt din toate domeniile și am văzut că, mai ales Fundația pentru SMURD din județul Mureș are proiecte înscrise atât la educație și sănătate, cât și la comportament civic și participare publică. Sunt multe proiecte și pe apărarea drepturilor individuale și colective, de asemenea la arte și cultură, mai ales pentru că majoritatea înscrierilor din afara Bucureștiului provin din Cluj, Brașov și Mureș.”
Juriul este format din cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatorii de opinie ai societății civile și ai sectorului asociativ și consultanți.
Premiile vor fi acordate într-o festivitate specială, în 11 iunie.
Revine Florentina Loloiu:
Proiectele vor fi evaluate în această perioadă, 10 aprilie – 14 mai, în primă etapă vor fi evaluate de fiecare echipă de jurizare conform criteriilor relevanță, eficiență, eficacitate, impact, mai ales impact, schimbările pe care au reușit să le facă aceste proiecte, și originalitate, bineînțeles, iar în a doua etapă toți membrii juriului vor evalua câștigătorii premiilor I de la fiecare secțiune, pentru a desemna marele premiu.”
Gala Societății Civile a fost inițiată în anul 2002 pentru a scoate sectorul asociativ din anonimat și pentru a pune în lumină inițiativele ce apar la nivelul societății civile.
Raluca Creț