Insect Park Odorheiu Secuiesc se deschide în maximum 2 săptămâni
Publicat de Rotar Mirela, 10 iulie 2023, 13:32 / actualizat: 23 iulie 2023, 14:29
Realizatorii Parcului Mini Transilvania din Odorheiul Secuiesc au inițiat un alt proiect inedit, în aceeași locație. Este vorba de un parc tematic pentru copii cu insecte gigant și care este pe punctul de a fi deschis vizitatorilor.
Insect Park cuprinde 20 de figurine robotice de 2-3 metri care au rolul de a-i împrieteni pe copii cu lumea insectelor și de a oferi încă un punct de atracție turiștilor care merg în zonă. Musca, gândacul, albina, viespele sau păianjenul uriaș vor putea fi văzute în format 3D.
Insectele reprezentate sunt autohtone, precum banala căpușă, buburuza, lăcusta, centipedele, fluturii sau libelula, dar și scorpionul care se găsește în Dobrogea.
Pe lângă acestea, vor fi expuse și alte tipuri de insecte mai mici iar copiii vor putea participa la lecții de biologie și activități interactive putând observa insectele adevărate cu ajutorul unor lupe.
Locația parcului permite acest lucru deoarece ea se află în zona împădurită a Băilor Seiche cu ape minerale din Odorhei, precizează pentru Radio Târgu Mureș inițiatorul proiectului, Fazakas Szabolcs:
Parcul poate fi vizitat peste maximum două săptămâni. Insectele sunt la locurile lor iar acum urmează să amplasăm trotuarele, indicatoarele… Totul este în trei limbi pentru că așteptăm vizitatori și de peste hotare. Sunt insecte care trăiesc în jurul nostru, în Transilvania, în România, deci nu sunt insecte din alte țări. Sunt gigantice, adică 2 metri sau 3 metri și chiar arătăm copiilor ce e în jurul lor. Ceea ce apare în filmele SF, de exemplu… Filmele Science Fiction se inspiră din lumea insectelor și chiar așa arată. Ele sunt robotice și pe lână acestea, am mai făcut niște insecte care sunt mai mici….”
Fazakas Szabolcs, din Odorheiu Secuiesc, este creatorul serialului de desene animate Legendarium, singurul de acest fel din lume, care spune povestea legendelor secuiești, dar și a parcului Mini Transilvania.
Acesta conține 120 de machete, clădiri reprezentative din Transilvania, precum castele, biserici fortificate, mănăstiri sau cetăți care trage anual sute de mii de turiști.
Autor: Cristina Bulbescu