Îngheţata, benefică la micul dejun

Publicat de radiomures, 26 noiembrie 2016, 12:30
Consumul de îngheţată la micul dejun crește în mod semnificativ eficiența creierului și activitatea mentală generală a omului, conform unor studii clinice efectuate de oameni de ştiinţă japonezi. Cercetările au fost realizate de către experți de la Universitatea privată Kyorin. În fiecare dimineață, voluntarilor participanţi la studiu li s-a oferit îngheţată la micul dejun. Potrivit echipei de cercetători conduse de profesorul Yoshihiko Koga, consumul de îngheţată de dimineaţă a condus la o stimulare puternică a undelor alfa din creierul subiecților participanţi la studiul clinic. Cercetătorii au subliniat faptul că aceste unde sunt dominante la oameni, atunci când aceştia sunt într-o stare de meditație. După micul dejun, voluntarii au fost supuși unor teste de calculator care le-au verificat reacțiile și capacitatea acestora de a evalua informațiile. Din experimente s-a constatat că persoanele care au consumat înghețată au rezolvat mult mai repede sarcinile decât cei care nu au mâncat deliciul rece la micul dejun. Oamenii de ştiinţă sugerează că secretul nu este doar îngheţata – toate produsele alimentare reci trezesc creierul și îl scot din starea de visare. Însă, în cursul testării, înghețata a fost înlocuită cu apă foarte rece și efectul pozitiv a fost redus semnificativ. Oamenii de ştiinţă continuă experimentele, analizând rezultatele obţinute. Ei presupun că îngheţata reprezintă o sursă de fericire şi de stare de bine, care la rândul ei stimulează activitatea creierului.