Infrastructură pentru autovehicule electrice, la Tg. Mureș

Publicat de radiomures, 19 decembrie 2017, 17:24 / actualizat: 19 decembrie 2017, 19:09
Compania E.ON are deja instalate 7 stații de încărcare, dintre care trei sunt la sediile companiei din Iași, București și Tîrgu-Mureș, alte 19 stații urmând să fie instalate anul viitor, în parteneriat cu alte firme.
Proiectul a fost anunțat astăzi la conferința de final de an.
Utilizarea energiei electrice pentru autovehicule este foarte extinsă în țări europene precum Danemarca, unde sunt planuri ca, până în 2025, toate vehiculele să fie electrice.
În România, acest concept este departe de a fi pus în practică.
Puținele mașini care utilizează această energie verde sunt tot ale companiei E.ON spune directorul adjunct E.ON Energie România, Claudia Griech:
La nivelul României, noi ne-am implicat într-un proiect, NEXT-E, și care are la bază și fonduri europene, pentru dotarea cu stații de încărcare rapide și ultrarapide. Suntem în discuții pentru stabilirea de parteneriate și în ceea ce privește vehiculele electrice și vom folosi și subvențiile pe care statul le acordă pentru achiziționarea de autovehicule electrice.”
Compania de gaz va continua să investească în siguranță și în anul 2018, spune directorul general al Companiei de Distribuție, Csulak Ferenc:
Din punctul de vedere al clienților, vrem, să asigurăm siguranța și continuitatea în serviciu, deci la orice oră și oricând să aibă acces la gaz, la energia electrică, cu cât mai puține întreruperi… Din punctul de vedere al angajaților, la fel, vrem o siguranță existențială pe care o oferim de ani de zile dar și pentru siguranța lor în muncă. Din păcate, anul acesta am avut câteva accidente destul de serioase. Iar pentru acționarii noștri, siguranța profitului e foarte importantă iar această firmă întotdeauna a livrat ceea ce se cere și din acest punct de vedere.”
În județul Mureș a fost modernizată anul acesta rețeaua de distribuție a gazelor naturale pe 140 de km, iar anul viitor investițiile totale vor crește cu 17%, ajungând la 530 de milioane de euro.
Compania a demarat, de asemenea, ample proiecte de calificare a tinerilor absolvenți în vederea angajării, mai ales că tot mai greu se găsesesc specialiști în România.
Cristina Bulbescu