Încep înscrierile la Universitatea „Transilvania” din Braşov
Publicat de radiomures, 11 iulie 2014, 12:20 / actualizat: 4 martie 2015, 11:26
Universitatea „Transilvania” din Braşov va avea 4.000 de locuri bugetate pentru anul universitar 2014-2015, din care 2.750 pentru licenţă şi 1.250 pentru masterat. Este, practic, acelaşi număr ca şi anul trecut.
Înscrierile pentru admitere la cele 18 facultăţi ale Universităţii „Transilvania” se fac în perioada 12-19 iulie, iar pentru masterat între 12-21 iulie.
La învăţământul la zi, de la cele 18 facultăţi, sunt 5.865 de locuri din care 2.750 de locuri sunt bugetate.
Admiterea la Facultăţile de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Silvicultură şi Exploatări Forestiere, Design de Produs de Mediu, Ingineria Lemnului, Alimentaţie şi Turism, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Facultatea de Litere şi Facultatea de Drept se face prin concurs pe bază de dosar, în care media de la Bacalaureat se ia în calcul în proporţie de 100%.
Admiterea la Facultatea de Inginerie Mecanică se face pe bază de dosar, în care 60% reprezintă media de la examenul de Bacalaureat şi 40% nota de la matematică sau fizică de la examenul de Bacalaureat.
Admiterea la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor se face pe bază de dosar, în care 40% reprezintă media de la examenul de Bacalaureat şi 60% nota de la matematică de la examenul de Bacalaureat.
Şi la Facultatea de Construcţii, admiterea se face luând în calcul 50% din media examenului de Bacalaureat şi 50% nota la proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat.
Facultatea de Medicină organizează admiterea pe bază de examen scris din care 90% înseamnă testul grilă la disciplinele biologie şi chimie organică, iar 10% media de la examenul de Bacalaureat, iar la Facultăţile de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane şi Muzică examenul de admitere constă în probe eliminatorii, probe practice şi probe de interpretare artistică.
La forma de învăţământ la distanţă sunt 935 de locuri, toate cu taxă, la Facultăţile de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, Facultatea de Matematică şi Informatică,
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Litere.
La forma de Învăţământ cu Frecvenţă Redusă există 430 de locuri la Facultăţile de Inginerie Mecanică, Drept, Educaţie Fizică, Sporturi Montane şi Ingineria Lemnului, toate cu taxă.
La învăţământul universitar de masterat, forma de învăţământ cu frecvenţă sunt 3.285 de locuri din care 1.250 sunt bugetate, iar la masterat forma de învăţământ cu frecvenţă redusă există un număr de 225 de locuri, toate cu taxă.
Vali Blajovan