Încep controalele specific sărbătorilor de iarnă
Publicat de MIRELA ROTAR, 22 noiembrie 2021, 08:17
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor începe, din această săptămână, controale ‘şoc’, specifice sărbătorilor de iarnă, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc.
Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia că, în această perioadă, unele persoane pot cădea în capcană cumpărând carne de porc neverificată, pe motiv că achiziţionează carne cu gust, românească, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella.
În plus, de la 1 decembrie, medicii veterinari vor asigura permanenţa, astfel încât oamenii să poată efectua examenul sanitar al cărnii provenite din porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii.
Trichineloza este o boală care poate aparea atunci când se consumă carne insuficient preparată, provenită de la un animal infectat, şi care, în unele cazuri poate fi chiar mortală.