În judeţul Covasna există patru abatoare autorizate
Publicat de radiomures, 19 februarie 2013, 00:00
Dintre acestea, două sunt specializate şi pentru carne de cal. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor a declarat că la nici unul dintre aceste abatoare nu s-au găsit nereguli legate de carnea de cal. Acesta a menţionat că abatoarele din judeţul Covasna au livrat carne şi produse de carne cu predilecţie pe piaţa internă, cantităţile trimise la export fiind insignifiante.
Din acest motiv, scandalul european iscat în jurul produselor din carne de cal probabil că nu le va afecta vânzările.
Siko a precizat că în cele două abatoare din Sfântu Gheorghe şi din Lemnia au fost sacrificate în total 67 de cabaline în cursul anului trecut, iar dintre aceştia şase sufereau de anemie infecţioasă. O cantitate de circa 11 tone de carne de cal a fost vândută unor firme din ţară, iar restul de aproximativ 12 tone a fost prelucrată de cele două firme care administrează abatoarele, fiind transformată în cârnaţi şi mezeluri.
Mara Deleanu