În postul Paștelui putem fi mai buni prin a nu ne oferi nouă și altora produse cu E-uri!

Publicat de Andrei Borz, 27 februarie 2023, 17:51
De astăzi s-a intrat în Postul Sfintelor Paști, cel mai mare post din an, întins pe o perioada de 40 de zile.
Denumit și „Postul Mare”, această perioadă are o deosebită însemnătate pentru creștini.
În acest an, Paștele va fi sărbătorit la data de 16 aprilie, însă până atunci, consumatorii se vor îndrepta către produsele de post.
Asociația InfoCons atrage atenția că produsele de post pot conține foarte mulți aditivi alimentary, așa-numitele E-uri, care în cantitate mare pot fi dăunătoare organismului.
În acest sens, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu informații despre numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, dar și despre proveninența ingredientului principal din produsele de post.
Președintele InfoCons Sorin Mierlea:
Important este să înțelegem că în perioada postului degeaba suntem mai buni cu familia noastră, cu părinții, cu copiii noștri și le cumpărăm tot felul de produse de post cu aditivi, coloranți, conservanți, cu zahăr și cu sare. Cred că trebuie să fim mai atenți în această perioadă, să nu ne imaginăm că un pateu vegetal, o brânză, un salam sau un burger vegetal vor avea culoarea, textura, gustul și mirosul ca unul cu carne sau cu lapte, fără să vină doar din mixarea unor plante. Și putem să ajungem la o singură felie de pâine, puțină margarină, puțin muștar sau kechup sau puțin pateu vegetal, și ne trezim cu 30-35 de aditivi!
Valeriu Russu