În ciuda avansului tehnologic, oamenii preferă prieteniile reale

Publicat de Uifalean Cristian, 31 mai 2023, 17:09
Un studiu global despre prietenie realizat pe timp de pandemie, de compania tehnologică americană Snap, arată că restricțiile au dus la singurătate și depresie, chiar dacă legăturile cu cei dragi au fost au fost încurajate și menținute pe cale digitală.
Raportul Snap a constatat că prieteniile, în special cele din copilărie, au un impact foarte mare asupra fericirii și bunăstării. Mai mult, aproape jumătate dintre oameni (49%) susțin că din cauză că nu și-au putut vedea prietenii s-au simțit mai singuri, iar o treime dintre oameni (31%) au simțit că distanțarea socială le-a slăbit relațiile cu prietenii. Acest studiu relevă importanța contactului fizic în menținerea unei relații de prietenie pe termen lung, chiar dacă astăzi mulți oameni își încep prieteniile în mediul online.
Și copiii par conștienți de importanța prieteniei față în față. Deși au deja telefoane și acces la rețelele de socializare online, elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din Târgu Mureș, preferă socializarea față în față. Ei sunt conștienți și de riscurile care-i pândesc pe rețelele online, unde se pot ascunde persoane cu intenții rele.
Cât privește studiul global realizat de Snap, șaptesprezece experți în domeniul prieteniei din întreaga lume au contribuit la realizarea acestuia. Au fost intervievate peste 30.000 de persoane din 16 țări, despre modul în care pandemia de COVID-19 și problemele globale au avut un impact asupra prieteniei.
Autor: Cristina Bulbescu