În aşteptarea sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, a crescut numărul de controale în pieţe şi în marile lanţuri de magazine

Publicat de radiomures, 21 decembrie 2015, 19:48 / actualizat: 2 ianuarie 2020, 17:20
Inspectorii au raportat în unele cazuri încălcarea legislaţiei în domeniu şi implicit a normelor de igienă. Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Paul Anghel a anunţat, la RRA, că verificările vor continua pentru identificarea comercianţilor nesiguri.
El a atras atenţia şi asupra preţurilor mici, care nu sunt o garanţie a calităţii.
În plus, Paul Anghel a explicat că produsele din carne ar trebui să fie expuse pentru vânzare în vitrine frigorifice, a căror temperatură variază între 0 şi maximum 8 grade celsius.
Este exclusă depozitarea lor pe caldarâm, sau în portbagajele maşinilor – a mai spus Paul Anghel:
Producătorii din industria cărnii dau asigurări că preţurile nu vor fi modificate.
Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, Radu Timiş, a explicat în emisiunea amintită că în această perioadă se taie aproape 3 milioane de porci, astfel încât oferta devine mai mare decât cererea.
În consecinţă – a conchis el – o creştere a preţurilor nu ar fi justificată.