În această perioadă în care mesele sunt mai bogate, medicii îndeamnă, în continuare, la moderaţie
Publicat de radiomures, 2 ianuarie 2018, 09:03 / actualizat: 2 ianuarie 2018, 20:10
O atenţie deosebită trebuie acordată alimentaţiei bolnavilor cronici şi a copiilor.
Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de întâlnire cu cei dragi şi de a ne bucura de preparatele tradiţionale. Indiferent de starea de sănătate, medicii recomandă să mâncăm din toate câte puţin, însă pentru persoanele care suferă de boli cronice şi pentru copii, preşedintele Societăţii Române de Educaţie Nutriţională, Ligia Alexandrescu, are nişte sfaturi în plus.
Ligia Alexandrescu: Copiii şi persoanele cu polimedicaţie, cu polidiagnostic, trebuie să urmeze o dietă blândă, în care totuşi să nu lipsească proteinele.
Reporter: Şi dulciurile, mai ales în cazul copiilor?
Ligia Alexandrescu: În locul gustărilor de fructe se poate consuma o felie de cozonac de casă, să nu depăşească 150-200 de grame, pentru că este un desert hipercaloric; dacă se poate, să fie făcut de casă e foarte bine. De consumat în această perioadă dulciuri făcute în casă, nu cele rafinate, cele cu aluaturi şi dacă se poate, făina din aceste aluaturi să fie integrală ar fi ideal.