Împăduririle de toamnă din masivul Făgăraș s-au încheiat

Publicat de Corina Muntean, 23 decembrie 2020, 10:00
Una dintre cele mai importante lucrări de reconstrucție ecologică din România are loc în munții Făgăraș – Iezer Păpușa – Leotă.
În ultimii ani, milioane de puieți au fost plantați pe versanți pentru „a reclădi” vechile păduri ale zonei.
Lucrările sunt realizate de Fundația Conservation Carpathia cu un singur scop – de a declara munții Făgăraș, parc național!
„Fundația Conservation Carpathia a finalizat reîmpădurirea de toamnă a unor terenuri grav degradate în Munții Făgăraș adăugând încă 14 hectare celor 73 deja plantate în primăvară și totalizând un numar de 375.000 de puieți de fag, paltin, brad si molid. Toate lucrările silvice s-au desfășurat în condiții foarte dificile, atât primăvara cât și toamna, împreună cu aproximativ 200 de zilieri diferiți, organizați în echipe mici, oameni angajați din satele învecinate masivelor”, se arată într-un comunicat de presă.
În ultimii nouă ani, fundația s-a ocupat cu plantarea a 2.9 milioane de puieți în golurile lăsate în munte de exploatările agresive făcute în urmă cu 10-15 ani, pe un total de circa 830 de hectare, în munții Făgăraș, Iezer-Păpușa și Leaota.
Iulia Vizi