hotel de lux pe roţi

Publicat de Corina Muntean, 17 septembrie 2021, 10:20 / actualizat: 20 septembrie 2021, 18:23
Un antreprenor român, fost ofiţer, s-a reprofilat și și-a găsit chemarea într-un business ce se ocupă de recondiționarea mașinilor. Acum, antreprenorul din Brașov a cumpărat un autobuz pe care l-a transformat în hotel de lux pe roţi.
Fost ofiţer transmisionist, Laurenţiu Simion a lucrat 10 ani la o firmă care transformă autovehicule, iar apoi a fost corporatist în Bucureşti. Ulterior s-a mutat la Braşov, unde a accesat fonduri europene ca să pună în practică o idee mai veche pe care o avea. Începând cu anul 2017 a închiriat o hală unde lucrează cu 10 angajați, timp în care a transformat mașinile primite de la clienți în 40 de rulote comerciale şi food-truck-uri, conform cotidianului Adevărul. Am mai făcut un autobuz, adus din Irlanda, cu un cuptor de pizza la parter şi cu un restaurant la etaj, plus camioane şi rulote spune antreprenorul. Autobuzul poate fi comparat cu un minihotel de lux, deoarece în acesta pot locui şi trăi mai multe persoane. „Are 10 paturi, două băi, un spaţiu de servit masa – un living, de fapt – şi o bucătărie cu tot ce trebuie. E total independent, are grup electrogen, butelii de gaz, baterii”, l-a descris cel care l-a şi conceput. El poate fi închiriat pentru evenimente, trupe, cântăreţi, evenimente gen zi de naştere sau altele asemănătoare. Laurenţiu spune că autobuzul este solicitat în ţări precum Suedia, Statele Unite sau Australia, unde şoselele sunt largi, iar distanţele de parcurs între două oraşe mult mai mari decât la noi. În funcţie de configuraţia cerută, transformarea unui asemenea autobuz costă peste 100.000 de euro. Cel pregătit acum de firmă este gata în proporţie de 98%, iar la sfârşitul săptămânii viitoare ar trebui să fie gata. „Partea de sus este completă, cu paturi, scaune, baie, toaletă, duş şi pat matrimonial, iar în partea de jos bucătăria este terminată, se instalează canapelele săptămâna aceasta şi mai facem mici retuşuri. În mai puţin de două săptămâni ar trebui să fie gata pentru teste”, a mai spus Laurenţiu Simion. Momentan, comenzile care vin sunt pentru a putea transporta schiuri, caiace sau biciclete în interior, pentru cei care practică aceste sporturi şi sunt nevoiţi să se deplaseze cu aceste vehicule la distanţe mari. Antreprenorul a mărturistit că are în plan un proiect, împreună cu un furnizor de autovehicule din Braşov, pentru a trece la producţie de serie. El îşi doreşte să treacă la producţia de serie deoarece, deocamdată, în România acesta este singurul atelier de profil, în timp ce în ţările din jur – cum ar fi Ungaria sau Polonia – această activitate cunoaşte deja, de ceva vreme, producţia de serie.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Rubrica Buzunare pline este o rubrică de profil economic realizată de Virgil Natea. Ea poate fi ascultată la Radio Tg.Mureș, pe frecvențele de 102,9 FM și 98,9 FM, de luni până vineri, în emisiunea Pulsul Zilei, la ora 11,40 și, în reluare, în emisiunea Sens unic la ora 16,45.