Grup operativ în Mureș pentru copiii neînsoțiți din Ucraina

Publicat de MIRELA ROTAR, 19 martie 2022, 13:20 / actualizat: 10 august 2022, 21:20
Deocamdată nu au fost înregistrate cazuri în care copii singuri, fără părinți sau tutore, să intre în județul Mureș. Autoritățile mureșene se pregătesc, însă, pentru astfel de situații.
Este în curs de înființare un grup operativ format din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Școlar, ai Protecției Copilului și de la două ONG-uri din domeniu, precizează directorul adjunct al Direcției Generale pentru Protecția Copilului Mureș, Deak Elida:
Până în momentul de față, la nivelul județului Mureș, nu am primit solicitări de a sprijini cu măsuri de protecție copii neînsoțiți din alte state, însă suntem în organizarea unui grup operativ care se ocupă de astfel de situații pentru a asigura toate nevoile copiilor atunci când vom avea astfel de solicitări.
225 de copii ucraineni care au intrat neînsoțiți în România se află în centrele de protecție din țară, a menționat, joi, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.
Firea a explicat că platforma KidsUkraine este destinată gestionării integrate a situației copiilor ucraineni care intră în România fără un părinte sau tutore legal.
Aplicația permite autorităților să știe exact numărul locurilor disponibile, din întreaga țară, pentru primirea și cazarea copiilor neînsoțiți care vin din Ucraina.
Cristina Bulbescu