Gospodinele au început pregările pentru sezonul rece

Publicat de radiomures, 2 septembrie 2016, 14:47
E sezonul murăturilor și al conservelor, iar gogoșarii și vinetele sunt la mare căutare în piețele din oraș.
Mulți târgumureșeni preferă să evite legumele din hypermarketuri, în condițiile în care, spun ei, gustul celor autohtone este mult mai bun.
Rețeta de zacuscă este una clasică, cu ingredientele obișnuite: ceapă, gogoșari, ardei, foi de dafin, ulei, piper boabe și sare după gust, singura diferență fiind ingredientele de bază: vinete sau fasole.
Oamenii sunt în general mulțumiți atât de ofertă cât și de prețuri, unii preferând să dea mai mult pentru un produs de calitate.
Prețurile sunt rezonabile, la unele produse mai scăzute decât anii trecuți.
Dacă anul trecut kilogramul de ardei kapia se vindea cu 6 lei, anul acesta media este de 4 lei pe kilogram.
Vinetele se găsesc la prețuri cuprinse între unu și 2.50 lei pe kilogram, iar ceapa poate fi cumpărată cu circa 2 lei în Piața de zi Cuza Vodă din Tîrgu Mureș.
Valeriu Russu