Ghid Medical | Sforăitul

Publicat de Stan Lucian, 27 februarie 2024, 11:00 / actualizat: 26 martie 2024, 11:57
Se știe că sforăitul reprezintă zgomotul pe care îl producem în momentul respirației, atunci când căile aeriene sunt blocate și astfel se perturbă fluxul de aer între nas sau gură și plămâni.
În anumite situații cei mai mulți dintre noi sforăie. Este vorba , însă, de așa-numitul sforăit ocazional, care se poate explica prin faptul că atunci când dormim ni se relaxează mușchii din cerul gurii, dar și limba și gâtul. Această relaxare a țesuturilor poate să blocheze căile respiratorii și astfel se produc vibrațiile binecunoscute pe care le numim sforăit. Există, însă, și cause anatomice, care favorizează sforăitul, după cum există și anumite afecțiuni care predispun la sforăit. Vestea bună e că există și mai multe metode prin care sforăitul poate fi tratat.
Ne spune mai multe Sorin Șchiopu.
Ascultă „Ghid Medical” cu Sorin Șchiopu, în fiecare zi de luni până vineri, de la 8,40 la emisiunea „Bună dimineața, Transilvania!” sau de la 12,50 la emisiunea „Pulsul zilei” . Numai la Radio România Târgu Mureș, pe frecvențele 102,9 FM, 98,9 FM, 94,9 FM -Borsec și online pe www.radiomures.ro.
Autor: Sorin Șchiopu