„Fifty Shades of Grey”, interzis în China şi în alte ţări
Publicat de radiomures, 17 februarie 2015, 21:49
„Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey”, considerat „cel mai provocator film al ultimului deceniu”, a fost interzis în China şi în alte ţări, chiar dacă scenele de sex care se regăsesc în cartea omonimă, scrisă de autoarea E.L. James, sunt „mai blânde” în adaptarea cinematografică. Filmul a fost distribuit, în această săptămână, pe 57 de pieţe internaţionale, inclusiv în Franţa, unde poate fi vizionat de persoanele cu vârsta de peste 12 ani, informează Reuters. Lungmetrajul spune povestea unei relaţii erotice dintre un om de afaceri înstărit şi o tânără studentă şi include scene de sex, care implică biciuire şi supunere.
În China, a doua cea mai mare piaţă de film din lume, această peliculă nu va fi distribuită. Peliculele cu scene explicite de sex, de obicei, nu trec de cenzura guvernamentală, informează Reuters. Printre ţările care au refuzat să proiecteze filmul în cinematografe se numără şi Malaezia, Indonezia şi Kenya.
În cele mai multe ţări, filmul a fost bine primit, iar analiştii de box office preconizează vânzări mari de bilete. Filmul este distribuit în ţări ca Marea Britanie, Germania, Hong Kong, Australia, Rusia, Singapore, România, Republica Moldova.
Filmul „Fifty Shades of Grey” domină detaşat box office-ul nord-american. Pelicula, turnată pe baza celebrului roman erotic, le-a asigurat producătorilor vânzări de peste 81 de milioane de dolari, la doar patru zile de la lansare.
Filmul „Fifty Shades of Grey”, în regia lui Sam Taylor-Johnson, este considerat cel mai erotic din ultimii 10 ani pentru că scenele intime din acesta cumulează 20 de minute. Lungmetrajul are o durată de peste două ore, iar în rolurile principale îi are pe actorii Dakota Johnson şi Jamie Dolan.
Pelicula este urmată în top de filmul de acţiune şi comedie „Kingsman: The Secret Service”, care îl are în distribuţie pe Colin Firth. Filmul, în regia lui Matthew Vaughn, are la bază seria de benzi desenate cu acelaşi nume, creată de Mark Millar, în care Firth interpretează un superspion al MI6. Filmul a asigurat vânzări de peste 35 de milioane de dolari. Podiumul este completat de animaţia 3D „The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water”, regizat de Paul Tibbitt.
Povestea lui SpongeBob şi a prietenilor lui, care trebuie să iasă pe uscat pentru a recupera reţeta secretă pentru prepararea sendvişului Krabby Patty, a asigurat vânzări de 30,5 milioane de dolari.
Urmează filmele „American Sniper”, cu venituri de 16,4 milioane de dolari, şi „Jupiter Ascending”, cu aproape 10 milioane de dolari.
Rador
Sursa foto :opi.com