Festivalului florilor comestibile la Sfântu Gheorghe
Publicat de radiomures, 8 iunie 2012, 00:00
Este cea de-a treia ediţie a festivalului, organizat de asociaţia unităţilor hoteliere şi restaurantelor. Preşedintele asociaţiei, Kovacs Istvan a declarat că delicatesele vor fi preparate sub îndrumarea unui bucătar din Ungaria, Blaskó János, care înainte de a se pensiona a lucrat timp de 40 de ani în mai multe restaurante celebre din Budapesta.
La cele două ediţii anterioare ale festivalului au putut fi gustate gogoşi cu trandafiri, ruladă de orez cu pepene galben şi gălbenele, budincă cu flori de muşcate şi friptură de pui cu struguri şi flori de dovleac.
Kovacs Istvan a mai spus că şi florile de soc, violetele, panseluţele, lalelele, crăiţele, zorelele, păpădia sau limba mielului pot da soavoare deosebită mâncărurilor.
Festivalul va avea loc în perioada 25-30 iunie la Restaurantul Parc din Sfântu Gheorghe, unde va fi amenajat un bufet suedez, iar preparatele vor putea fi gustate gratuit.
Mara Deleanu