Festivalul florilor comestibile, mâine, la Sfântu Gheorghe
Publicat de radiomures, 27 iunie 2012, 00:00
Cea de-a treia ediţie a evenimentului este organizată de Asociaţia unităţilor hoteliere şi restaurantelor.
Preşedintele asociaţiei, Kovacs Istvan a declarat că delicatesele vor fi preparate sub îndrumarea unui bucătar din Ungaria, Blaskó János, care înainte de a se pensiona a lucrat timp de 40 de ani în mai multe restaurante celebre din Budapesta.
Acesta a ţinut să sublinieze că nu toate florile pot fi folosite în gastronomie, iar unele pot fi mâncate doar în anumite perioade ale anului.
La cele două ediţii anterioare ale festivalului au putut fi gustate gogoşi cu trandafiri, ruladă de orez cu pepene galben şi gălbenele, budincă cu flori de muşcate şi friptură de pui cu struguri şi flori de dovleac.
Festivalul va avea loc la Restaurantul Parc din Sfântu Gheorghe, unde va fi amenajat un bufet suedez, iar preparatele vor putea fi gustate gratuit.
Mara Deleanu