Festivalul florilor comestibile la Sfântu Gheorghe
Publicat de radiomures, 14 iunie 2013, 15:34
Ce-a de-a treia ediţie a Festivalului florilor comestibile de la Sfântu Gheorghe va avea loc luni după-amiază, în grădina de vară a Complexului Parc, unde vor putea fi degustate aperitive, sosuri, salate şi deserturi preparate din flori.
Gazda evenimentului, Kovacs Istvan a declarat că delicatesele culinare vor fi preparate de maestrul bucătar Blasko Janos din Ungaria.
Acesta a fost prezent şi la primele două ediţii ale festivalului de la Sfântu Gheorghe când a preparat gogoşi cu dulceaţă de trandafiri, ruladă de orez cu pepene galben şi gălbenele, budincă cu flori de muşcate, friptură de pui cu struguri şi flori de dovleac şi salată de panseluţe. În meniul din acest an se vor număra, printre altele, şniţele din flori de soc.
Mara Deleanu