Fără agenți patogeni la nuntașii care au suferit toxiinfecții alimentare la o nuntă în Târgu Mureș
Publicat de Stan Lucian, 5 iunie 2024, 15:00 / actualizat: 7 iunie 2024, 8:30
În urma anchetei epidemiologice și a rezultatelor analizelor de laborator ale celor doi nuntași internați în spital la Târgu Mureș după ce au participat la o petrecere în urmă cu câteva zile, nu a fost confirmat nici un agent patogen care să fie sursa toxiinfecțiilor.
Cinci persoane au acuzat probleme digestive după ce au fost la nuntă, însă ceilalți trei au refuzat internarea.
Testele de laborator au scos la iveală că sursa bolii nu provine de la bacterii periculoase precum salmonella, stafilococ, streptococ, proteus sau altele.
Totuși, în urma controlului inspectorilor de sănătate publică restaurantul a fost amendat cu 25.000 de lei din cauza problemelor de igienă, precizează pentru Radio Târgu Mureș șeful DSP Mureș, dr. Iuliu Moldovan:
Rezultatele pacienților internați au fost negative iar, în urma controalelor efectuate la unitatea de alimentație publică, au fost constatate anumite nereguli cu privire la respectarea măsurilor de curățenie, dezinfecție și igiena personalului pentru care au fost aplicate sancțiuni de 25.000 de lei.
În urma controlului, inspectorii sanitari au impus o serie de măsuri administrației unității de alimentație publică care deține și un hotel în aceeași locație și care au fost îndeplinite până la re-control.
Restaurantul a fost verificat și de inspectorii sanitar-veterinari care au amendat unitatea cu 5.000 de lei deoarece nu a păstrat contra-probe din meniurile servite la nuntă.
Autor: Cristina Bulbescu