Fabrica de lactate din Jibou nu poate fi incriminată în cazul toxiinfecției alimentare a elevilor din Pitești

Publicat de radiomures, 14 martie 2016, 11:20
Suspiciunile privind o posibilă infestare cu bacteria E-coli a brânzei de la fabrica de produse lactate din Jibou, consumată de elevii din Pitești care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, au fost infirmate de analizele realizate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, reprezentanții instituției precizând că unitatea producătoare nu poate fi incriminată în acest caz.
Vasile Chindriș, purtător de cuvânt al DSVSA Sălaj a declarat azi, pentru AGERPRES, că s-au făcut controale și în 108 unități de alimentație publică din Sălaj și Cluj, însă nu s-au găsit în stoc produse lactate din lotul din care au consumat elevii din Pitești.
Vasile Chindriș a subliniat că la unitatea de catering din Argeș au fost constatate nereguli, ținând de manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, toți elevi ai Școlii I.L. Caragiale înscriși într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârșitul săptămânii trecute la unitățile medicale din Pitești după ce au mâncat la cantina care deservește unitatea de învățământ, la o parte dintre pacienți fiind confirmată prezența adenovirusului.
Foto: www.stiriagricole.ro