Evoluția relațiilor interumane

Publicat de Corina Muntean, 9 decembrie 2019, 20:15
În anul 2037, majoritatea nou-născuţilor din Marea Britanie vor veni pe lume după ce părinţii lor s-au cunoscut prin intermediul internetului, conform unei cercetări de ultimă oră.
Ar fi o anormalitate. Cel puțin, așa s-ar putea caracteriza evoluția relațiilor interumane în următoarele 2 decenii.
Potrivit unei analize realizate de platforma matrimonială online eHarmony şi Imperial College
Business School din Londra, în anul 2035 mai multe persoane îşi vor întâlni partenerii de viaţă în mediul online decât offline. Cercetarea sugerează că în următorul deceniu 40% dintre nou-născuţi vor fi aşa-numiţii ”e-copii”, veniţi pe lume după ce părinţii lor s-au cunoscut pe internet. În anul 2037, majoritatea nou-născuţilor din Marea Britanie vor veni pe lume după ce părinţii lor s-au cunoscut online. Predicţiile, cuprinse în raportul ”Future of Dating” (Viitorul întâlnirilor), au fost realizate pe baza datelor colectate de eHarmony şi a proiecţiilor actuale privind natalitatea ale Oficiului Naţional de Statistică din Regatul Unit. Potrivit acestor date, o treime (32%) dintre relaţiile începute între 2015 şi 2019 au debutat în mediul online, în comparaţie cu doar 19% între 2005 şi 2014.”Lumea digitală a simplificat procesul de întâlniri online, uşurând găsirea unei persoane şi oferind totodată asigurări că aceasta se potriveşte criteriilor cerute”, a declarat dr. Paolo Taticchi de la Imperial College Business School. ”2035 va fi un an esenţial pentru găsirea dragostei şiînceperea unei noi ere a matrimonialelor din secolului XXI”, a adăugat acesta.
În aceste condiții, întrebarea este dacă partenerii de viață vor ajunge să se cunoască real unul pe celălalt suficient de mult timp pentru a avea o căsnicie trainică sau vor continua relația proaspăt începută și pe mai departe, tot online?
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Ascultati rubrica Info Gadget, realizată de Virgil Natea, de luni până miercuri, la ora 9:20, în emisiunea ”Bună dimineața, Transilvania!”, pe frecvențele de 102,9 FM sau 98,9 FM.
Sursa: www.agerpres.ro