Este pe piață primul parfum comestibil din România

Publicat de radiomures, 12 mai 2017, 17:38
Un parfum comestibil, unic în România, a fost lansat de un bucătar din Alba Iulia, pe numele său Cosmin Toma.
Parfumul a fost lansat joi, 11 mai, în cadrul unui eveniment culinar, oferind posibilitatea de a fi testat atât pe corp, cât şi ca ingredient în deserturi. Parfumul ieșit din comun poate funcționa ca parfum de corp sau after-shave, dar poate fi adăugat și în mâncare.
Parfumul a fost lansat în „avanpremieră”, de 1 decembrie la Alba Iulia, când chef Toma a discutat cu colega noastră Nelly Suciu:
Reporter: Vă rog să vă prezentați și să ne spuneți cu ce noutate ați venit la Alba Iulia.
Cosmin Toma: Mă numesc Toma, chef Toma, bucătar de meserie. Eu sunt din Alba Iulia așa că trebuia să vin cu ceva nou. Sunt primul bucătar care am murat niște trandafiri și care am făcut o ciorbă de burtă care se mănâncă cu furculița și cu cuțitul. Atunci am zis să vin cu un parfum comestibil de Alba Iulia, sper să îl și branduim.
Rep.: Care este ingradientul secret, sau ingredientele?
C.T.: Este vorba despre un ulei aromatizat. Aromele se găsesc la noi în Ardeal. Am folosit strict ce se folosește la noi în Ardeal. Adică: tarhon, care este regele condimentelor la noi în Ardeal, puțin usturoi, mentă – pentru că noi folosim mentă în mâncare, am folosit sare afumată – am afumat sarea special pentru acest parfum de Alba Iulia, am mai folosit puțin chilli, am folosit și ramuri de afin.
Rep.: Când și unde ajunge pe piață?
C.T.: Prima dată trebuie să îl branduim ca parfum de Alba Iulia, după aceea o să ajungă cu siguranță pe piață.
Nelly Suciu